‘Afstandsmoeder’ Trudy krijgt na ruim 50 jaar geen gelijk van rechtbank: ‘Uw stem is nooit gehoord geweest’

UPDATE en VIDEOTrudy Scheele-Gertsen (76) uit Epe daagde samen met het Clara Wichmann Instituut de staat voor de rechter, om uitspraak te doen over het feit dat zij in 1968 onder dwang haar zoontje moest afstaan omdat ze een ongehuwde moeder was. De staat beriep zich op verjaring. Vandaag deed de rechter uitspraak.

10 reacties

 • HAM Boelens

  1 jaar geleden
  Eens met Erik. Arme moeders. Serieus. Maar het gaat om de schaamte van ouders en anders gelovigen van de moeder die het kind moet krijgen. Triest. Dat doet nou geloof!!!
 • Erik Biesemaat

  1 jaar geleden
  R. Gerritsen, u snapt er werkelijk geen hout van. Dat kerkfunctionarissen, huisartsen en ouders die zich voor hun dochter schaamden dit op grote schaal met kinderen deden kun je de staat niet aanrekenen.
 • E. Lentekind- De Jong

  1 jaar geleden
  De term rechtelijke dwaling wordt hier volkomen onjuist geplaatst. Dit is de wet en de overheid is niet overal verantwoordelijk voor.
 • Arend van Faassen

  1 jaar geleden
  Misschien even goed om te realiseren dat er achter deze gevallen ook veel adoptieouders staan. Zijn dit de helers? En een rechter kan alleen oordelen op grond van de wet, als er geen grond voor een veroordeling is, is dit geen gerechtelijke dwaling.
 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Niet goed te keuren maar wat kan je er nog aan veranderen.Ik keur het niet goed maar ze komen met steeds meer dingen waar ze excuses voor willen of geld.Excuses bijvoorbeeld voor de slavernij door iemand die totaal niet weet wat er gebeurt is,snap ik even niet.