Een aanhouding. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een aanhouding. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Agenten in Oldebroek pakken ‘coronaspuger’ na vernieling op 't Loo

Een 32-jarige man moet dinsdag voor de rechter verschijnen, nadat hij in ‘t Loo gedreigd heeft politieagenten te bespugen. De man uit Veeningen riep besmet te zijn met het coronavirus. 

Op zaterdag 4 april vond er een vernieling plaats op 't Loo. De 32-jarige man werd daarbij aangehouden. Tijdens zijn aanhouding riep de man corona te hebben en dreigde hij de agenten te bespugen. Dinsdag wordt hij voorgeleid voor de rechter commissaris.

De man uit Veeningen is lang niet de eerste die voor de rechter mag verschijnen na het bespugen of behoesten van hulpverleners en het dreigen met het coronavirus. De zogenoemde coronaspugers kunnen rekenen op relatief zware celstraffen. Eerder al gingen in onder meer Den Haag, Den Bosch en Breda coronaspugers voor acht weken de cel in. 

  1. Botten horen kraken en een angstaanjagend letselrapport: ‘We mogen van geluk spreken dat Andrew hier vandaag zit’
    PREMIUM

    Botten horen kraken en een angstaanja­gend letselrap­port: ‘We mogen van geluk spreken dat Andrew hier vandaag zit’

    Een getuige die botten hoort kraken en een officier van justitie die angstig wordt van het letselrapport. Hendrik V. sloeg de 25-jarige Andrew bewusteloos op straat, vroeg aan getuigen of er nog ‘leven in zat’ en schopte daarna nog eens hard in zijn gezicht. Dat bleek op de zitting in de rechtbank in Zutphen. ‘We mogen van geluk spreken dat het slachtoffer hier vandaag zit.’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe