Wild zwijn in de zomer.
Volledig scherm
Wild zwijn in de zomer. © Henk Ruseler

Agressief wild zwijn valt op De Hoge Veluwe gezin en daarna jachtopzieners aan, ‘rennen, rennen!’

Een gewond wild zwijn heeft  op de Hoge Veluwe een gezin en enkele natuurtoezichthouders aangevallen. Een van hen raakte gewond door de vlijmscherpe slagtanden van het dier.

4 reacties

 • Ella Steeman

  1 maand geleden
  Weer worden de dieren in een kwaad daglicht gesteld. Wat moeten de mensen daar terwijl ze weten dat de zwijnen jongen hebben. Je gaat toch ook niet zwemmen als je weet dat er allemaal haaien zijn. 80 tot 90 procent van alle dieren op de Veluwe worden afgeslacht door laffe jagers! Wat willen jullie bereiken met dit voor de dieren negatieve artikel? Schrijf eens hoe erg het is dat jonge reeen en wilde zwijnen en vele andere dieren die jagers tegen komen zonder reden worden dood geschoten.
 • M.G. Blom

  1 maand geleden
  Dat je altijd op je tellen (!) moet passen, Frank, daarvan is niet iedereen zich voldoende bewust of is dat wel, maar neemt dat met een korreltje zout.
 • O. Veenstra

  1 maand geleden
  Het is mooi dat we natuur hebben met verschillende dieren erin. Maar die dieren moeten zich wel gedragen en vooral geen mensjes gaan pesten. Dan krijgen ze de doodstraf. Bah. Gooi die natuur op slot en laat er alleen de dieren leven. De mensen maken er toch alleen maar een puinhoop van.
 • frank appels

  1 maand geleden
  De Big 5 van de Wilde Veluwe: Edelhert, Wolf, Bosvarken, Mens, Hond, Ree. De een is soms gevaarlijker dan de ander .
 1. Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominenten uit Oost-Nederland
  PREMIUM
  Update
  2

  Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominen­ten uit Oost-Nederland

  De beslissing van Pieter Omtzigt om het CDA na 17 jaar Kamerlidmaatschap te verlaten is onder CDA-prominenten in Oost-Nederland hard aangekomen. Zij waarderen Omtzigt en delen veel van de harde kritiek die Omtzigt verwoordt in zijn uitgelekte analyse. ,,De stijl van Pieter zou meer de norm moeten worden in het CDA: Scherpte durven opzoeken, met de inhoud bezig zijn en naast mensen gaan staan.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe