Beeld uit de wedstrijd van SDC Putten tegen Ajax in 2017.
Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd van SDC Putten tegen Ajax in 2017. © Orange Pictures

Ajax komt toch niet naar Putten: te weinig agenten beschikbaar

De wedstrijd van Ajax tegen Anderlecht wordt toch niet in Putten gespeeld. Burgemeester Henk Lambooij kan de veiligheid niet garanderen, omdat er op korte termijn niet genoeg agenten beschikbaar zijn. ,,Uitermate jammer, maar veiligheid gaat boven alles”, zegt SDC Putten-voorzitter Albert de Bruin.

De wedstrijd van Ajax legt een ‘te groot beslag’ op de politiecapaciteit, verklaart woordvoerder Toon Schuiling namens burgemeester van Putten, Henk Lambooij. Die laat later via een persbericht nog weten: ,,Wedstrijden waarbij profclubs betrokken zijn moeten in goede banen worden geleid. Dit vraagt om een flinke inzet van personeel. Dat kan af en toe best een keer, zoals aanstaande zaterdag bij SDC Putten - Feyenoord, maar dat kan niet ieder weekeinde. De capaciteit van de politie, boa’s en andere instanties is niet oneindig.”

Op zo'n korte termijn was het in ieder geval niet meer te regelen. ,,Daarom is besloten niet alleen voor de wedstrijd van Ajax, maar ook voor een oefenwedstrijd tussen RKC en KV Mechelen (op 12 juli, red.) geen toestemming te geven”, zegt Schuiling. In de overweging speelt ook mee dat er dan meerdere Belgische clubs op de Veluwe vertoeven. ,,Daarmee wilden we geen risico nemen.”

Jammer

Lambooij heeft De Bruin daarom dinsdagochtend op de hoogte gesteld van zijn besluit. De Bruin respecteert dat: ,,Als de veiligheid niet gegarandeerd kan worden, dan houdt het gewoon op. Veiligheid gaat altijd voor, hoe jammer ik het ook vind.” Ajax had overigens nog niet definitief toegezegd naar Putten te zullen komen.

De wedstrijd  tussen Ajax en Anderlecht zou aanvankelijk in Brussel worden gespeeld. Maar ook daar werd de wedstrijd afgeblazen op last van de burgemeester, omdat op diezelfde dag de Tour de France in die stad van start gaat.

Feyenoord

SDC Putten speelt aanstaande zaterdag wel op eigen veld tegen Feyenoord, dat dan zijn eerste oefenwedstrijd speelt in aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen. De wedstrijd tussen SDC Putten en Feyenoord wordt live uitgezonden op betaalzender FOX Sports.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe