Volledig scherm
Edwin van der Sar, Menno Geelen en Marc Overmars komen veilig aan in Epe. © Ajax

Ajax-top maakt belofte waar en fietst van Amsterdam naar Epe

Belofte maakt schuld. En dus fietste de (bijna) voltallige directie van voetbalclub Ajax vandaag de ‘Tour de Ajax’. Honderd kilometer van Amsterdam naar Epe. 

De tocht die Marc Overmars, Edwin van der Sar en Menno Geelen ondernamen, was het gevolg van het fenomenaal goed seizoen dat hun club heeft gedraaid. Op 25 juli 2018 speelde Ajax in de voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz; het begin van een zegetocht die zou pas zou stranden in de halve finale. Maar dat wist de directie op dat moment natuurlijk nog niet. 

Overwinteren

,,Nerveus, maar wel veel vertrouwen in’’, meldde de uit Epe afkomstige Overmars die avond in de directie appgroep. Van der Sar en Geelen waren het daar mee eens. Laatstgenoemde voegde daar aan toe: als we de CL halen, Europees overwinteren en (lands)kampioen worden, fiets ik naar Epe. De twee anderen beloofden dan mee te fietsen.  

Rustig aan

Die doelstelling werd ruimschoots gehaald en dus sprongen de drie gisteren op hun racefiets voor de 100 kilometer naar Epe. Het vierde directielid, Susanne Lenderink, ontbrak: zij was ten tijde van de weddenschap nog geen directielid.  Het snot voor de ogen reed het trio niet. Er werd gestopt in Huizen, Zeewolde (voor een uitgebreide pastalunch) en Nunspeet, voordat ze rond 17.30 uur Epe in reden.  

Daar sloten ze af met een biertje en een toast op het volgende seizoen. 

  1. ‘Stuurfoutje’ lijkt oorzaak van ongeluk waarbij brandweerwagen in greppel eindigde bij Emst

    ‘Stuurfout­je’ lijkt oorzaak van ongeluk waarbij brandweer­wa­gen in greppel eindigde bij Emst

    Het incident waarbij een waterwagen van de Apeldoornse brandweer dit weekeinde in een greppel terecht kwam, is vermoedelijk ‘een noodlottig stuurfoutje’ geweest. ,,Het staat los van het ongeluk in 2017 in Apeldoorn, toen er een waterwagen op de Vosselmanstraat kantelde’’, zegt Mark Bosma, woordvoerder van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. ,,Het was wel waar wij ook direct aan dachten.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe