Een moeflon zet zijn tanden in een den op De Hoge Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Een moeflon zet zijn tanden in een den op De Hoge Veluwe. © De Hoge Veluwe/Hans Drijer

‘Als moeflon inheems wordt, wacht wolf de kogel op Hoge Veluwe’

Het is dit jaar precies een eeuw geleden dat de moeflon zich op De Hoge Veluwe vestigde. Daarom vindt parkdirecteur Seger van Voorst tot Voorst het de hoogste tijd om het wilde schaap inheems te te laten verklaren, zodat het wordt beschermd. Wat hem betreft mogen de omstreden hekken bij de wildpassages dan ook weer weg.  

5 reacties

 • Jules Vismale

  2 weken geleden
  Zonder roofdieren is de natuur op de Veluwe helemaal incompleet en het idee om daar wolven af te schieten om moeflons te beschermen slaat gewoon nergens op! Die wolven jagen ook op herten en zwijnen en anders kunnen ze moeflons ook wel loslaten in andere natuurgebieden zonder wolven.
 • Roffel

  2 weken geleden
  Van Voorst tot Voorst, heeft een hele grote dierentuin, met eigen belang op winst. Het belang is gefocust op een "klein" stukje natuurbeheer. Alles wat daar niet in de dierentuin past moet weg. (Zo ook de voetbalclub vv. Beatrix. ) Zaken gaan voor de natuur en de vrije ontwikkeling hiervan.
 • Coby de Haan

  2 weken geleden
  Mooie truc om de wolf af te mogen schieten. Iedereen weet toch dat van Voorst tot Voorst een hekel heeft aan de inheemse wolf.
 • J vermeer

  2 weken geleden
  De moeflon is net zo min inheems als andere huisdieren. En zelfs als dit gedomesticeerde schaap inheems verklaard zou worden, dan wil dat niet zeggen dat het beschermd wordt (een vos is ook inheems), en dat we dan een wolf (= streng beschermde soort) mogen afschieten. Een heel raar verhaal van deze "directeur", die schijnbaar weinig kennis van de natuurwetgeving heeft. En laten we niet vergeten dat de Hoge Veluwe al miljoenen heeft gekregen voor het open houden van de wildpassages!
 • Hans Kesselaar

  2 weken geleden
  Ik hoop dat de Moeflons inheems worden verklaard.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. Schokkende beelden: Politieactie in Rio loopt uit de hand: 25 doden
  Play

  Schokkende beelden: Politieac­tie in Rio loopt uit de hand: 25 doden

 2. OM legt Ruinerwold-vader contactverbod op voor 90 dagen
  Play

  OM legt Ruinerwold-va­der contactver­bod op voor 90 dagen

Veluwe