Burgemeester Tom Horn.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Tom Horn. © Kevin Hagens

‘Angstcultuur op gemeentehuis Epe’ vraagt om actie, vinden raadsleden

Op het gemeentehuis van Epe is onder ambtenaren sprake van een angstcultuur. Dat constateert een werkgroep van de gemeenteraad in een ‘verbeterplan’. De raad reageert daarmee op onderzoek dat Epe liet doen naar het functioneren van de lokale democratie. Burgers gaven de gemeente daarin een 1 als rapportcijfer.

2 reacties

 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Na de komende gemeenteraadsverkiezingen iedereen wegwezen en met een schone lei beginnen,dus geen wachtgeld enz. Als dit niet gebeurt verandert er niets,kijk maar naar Den Haag.
 • D Pit

  2 maanden geleden
  De gemeente Epe, mijn gemeente, lijkt toch een beetje in een catch-22 situatie terecht te zijn gekomen. De burgers zijn boos op of angstig voor het gemeentebestuur, het gemeentebestuur sluit zich angstig en geheimzinnig op in een kamertje, de gemeente-ambtenaren zijn blijkbaar bang voor het gemeentebestuur. Kortom, drie groepen die niet bij machte zijn met elkaar te communiceren omdat ze volstrekt geen vertrouwen in elkaar hebben. Zonder structurele hulp van derden is dit best kansloos.
 1. Winkeliers gaan zaterdag massaal open en steeds meer burgemeesters knijpen oogje toe
  PREMIUM
  49

  Winkeliers gaan zaterdag massaal open en steeds meer burgemees­ters knijpen oogje toe

  Burgemeesters in steeds meer gemeenten kondigen aan dat zij zaterdag niet zullen handhaven als winkeliers de deuren openen, ook als dat (nog) niet mag. Zo zijn er onder andere plannen in Zwolle, Apeldoorn en Deventer. Het kabinet beslist vrijdag over een versoepeling van de lockdown. Maar winkeliers zeggen dat zij de regels zaterdag aan hun laars zullen lappen als het land nog langer op slot moet blijven.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe