Zijn handen jeuken om aan het werk te gaan, maar Achraf Benali moet door drukte bij de IND en de brp-straten in Nederland geduld hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Zijn handen jeuken om aan het werk te gaan, maar Achraf Benali moet door drukte bij de IND en de brp-straten in Nederland geduld hebben. © Ruben Schipper Fotografie

Arbeidscontract voor Achraf uit Harderwijk ligt al zo goed als klaar, maar toch mag hij niet werken

Hij bijt van wijze van spreken op een houtje, daar in het azc van Harderwijk. De 25-jarige asielzoeker Achraf Benali kan niet wachten om te gaan werken. Hij kan zo terecht bij de eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo. Maar hij mág niet, want hij beschikt niet over een burgerservicenummer. Dat wil hij via de rechter alsnog voor elkaar krijgen.

1 reactie

  • B Zieleman

    2 maanden geleden
    Tunesië? Dat valt onder "veilige landen", dus heeft Benali weinig kans. Maar waarom moet het zo lang duren voordat dit soort mensen te horen krijgen of ze mogen blijven of niet. Ze zijn echt het overzicht hier kwijt en het probleem wordt maar niet opgelost. Onnodig veel mensen verblijven hier op onze kosten en gemeenten worden ook nog eens opgescheept met asielzoekers dankzij de laksheid van onze overheid. Draai die asielkraan dicht en zorg eerst dat alles weer op orde komt. Dit is onmenselijk!