Archeologen graven nieuwe stukken bloot van de dwangburcht van de Hertog van Gelre en de Peelenpoort in Harderwijk, zoals deze voormalige munitieopslagkelder van de dwangburcht.
Volledig scherm
PREMIUM
Archeologen graven nieuwe stukken bloot van de dwangburcht van de Hertog van Gelre en de Peelenpoort in Harderwijk, zoals deze voormalige munitieopslagkelder van de dwangburcht. © Ruben Schipper Fotografie

Archeologen vinden munitiekelder van de Hertog van Gelre in Harderwijk

Archeologen hebben deze week in Harderwijk bij een nieuwe opgraving in de historische binnenstad een munitiekelder gevonden van de Hertog van Gelre en ook groot stuk van het fundament van de vijftiende-eeuwse Peelenpoort in Harderwijk blootgelegd. De munitiekelder blijft bewaard en krijgt een functie in de toekomst.

  1. ‘Mini-orkaan’ velt elektriciteitsmasten in Oosterwolde: ‘Die waaien echt niet zomaar om’
    PREMIUM

    ‘Mi­ni-or­kaan’ velt elektrici­teits­mas­ten in Oosterwol­de: ‘Die waaien echt niet zomaar om’

    Vier elektriciteitsmasten in Oosterwolde zijn vrijdagavond tegen de vlakte gegaan. Beheerder van het hoogspanningsnetwerk TenneT zegt dat dit een gevolg is van ‘een unieke samenloop van omstandigheden’, en dat masten in Nederland echt niet zomaar omwaaien. ,,Er is een soort mini-orkaan geweest waardoor deze vier masten zijn omgewaaid. Dat gebeurt écht zelden. Die dingen wegen 40.000 kilo per stuk, die gaan niet zomaar om’’, zegt Eefje van Gorp, woordvoerder van TenneT.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe