Archeologen graven nieuwe stukken bloot van de dwangburcht van de Hertog van Gelre en de Peelenpoort in Harderwijk, zoals deze voormalige munitieopslagkelder van de dwangburcht.
Volledig scherm
PREMIUM
Archeologen graven nieuwe stukken bloot van de dwangburcht van de Hertog van Gelre en de Peelenpoort in Harderwijk, zoals deze voormalige munitieopslagkelder van de dwangburcht. © Ruben Schipper Fotografie

Archeologen vinden munitiekelder van de Hertog van Gelre in Harderwijk

Archeologen hebben deze week in Harderwijk bij een nieuwe opgraving in de historische binnenstad een munitiekelder gevonden van de Hertog van Gelre en ook groot stuk van het fundament van de vijftiende-eeuwse Peelenpoort in Harderwijk blootgelegd. De munitiekelder blijft bewaard en krijgt een functie in de toekomst.

  1. Nijkerk moet verder zonder wethouder Aboyaakoub: dit is waarom ze gaat stoppen
    PREMIUM

    Nijkerk moet verder zonder wethouder Aboyaakoub: dit is waarom ze gaat stoppen

    Ze kwam in 2006 als eerste moslima in de gemeenteraad, klom negen jaar later op tot wethouder en is sindsdien niet meer weg te denken uit de lokale politiek. Toch moet Nijkerk gaan wennen aan een stadhuis zónder Nadya Aboyaakoub-Akkouh. Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart keert ze definitief niet terug op het pluche. ,,Als je deze baan goed wil doen, moet je meer dan honderd procent geven.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe