Archeologen graven nieuwe stukken bloot van de dwangburcht van de Hertog van Gelre en de Peelenpoort in Harderwijk, zoals deze voormalige munitieopslagkelder van de dwangburcht.
Volledig scherm
PREMIUM
Archeologen graven nieuwe stukken bloot van de dwangburcht van de Hertog van Gelre en de Peelenpoort in Harderwijk, zoals deze voormalige munitieopslagkelder van de dwangburcht. © Ruben Schipper Fotografie

Archeologen vinden munitiekelder van de Hertog van Gelre in Harderwijk

Archeologen hebben deze week in Harderwijk bij een nieuwe opgraving in de historische binnenstad een munitiekelder gevonden van de Hertog van Gelre en ook groot stuk van het fundament van de vijftiende-eeuwse Peelenpoort in Harderwijk blootgelegd. De munitiekelder blijft bewaard en krijgt een functie in de toekomst.

  1. Oudheid herleeft onder bouwgrond Stationsstraat
    PREMIUM
    video

    Oudheid herleeft onder bouwgrond Stations­straat

    Laag voor laag wordt de geschiedenis blootgelegd. Op zoek naar sporen die wijzen op een nederzetting. Stationsstraat 120 in Ermelo, wat een grasveld was, wordt bouwrijp gemaakt voor de realisatie van sociale huurwoningen. Dat de komende bewoners niet de eerste bewoners van het perceel zijn, is te zien aan de archeologische vondsten die Daniël Scheeringa, archeoloog, projectleider en adviseur, samen met zijn team uit de grond haalt.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe