Volledig scherm
De brandweer uit Nunspeet probeerde maandagavond op de A28 ter hoogte van 't Harde te redden wat er te redden viel van de brandende auto. © Stefan Verkerk

Auto op A28 bij 't Harde uitgebrand

Op de A28 van Amersfoort richting Zwolle is maandag ter hoogte van 't Harde rond 18.45 uur een zwarte BMW uitgebrand. De inzittende kon op tijd uit zijn auto komen en raakte niet gewond. 

De eigenaar vertelde achteraf dat zijn auto begon te sputteren waarna hij een witte rookwolk in zijn achteruitkijkspiegel ontwaarde. Vervolgens parkeerde hij de BMW aan de kant waarna hij de motorkap opende en kleine vlammetjes zag. De man belde daarop 112 en had nog even tijd om met behulp van omstanders persoonlijke bezittingen uit de auto veilig te stellen.

Niet lang nadat de vlammen uit zijn auto sloegen, arriveerden brandweerlieden uit het nabijgelegen Nunspeet. Zij konden de auto echter niet meer redden. Het verkeer liep door de bluswerkzaamheden enige vertraging op, de rechterrijstrook werd tijdelijk afgesloten. Waardoor de auto vlam vatte, is onbekend.

  1. Conflict e-bikebazen loopt hoog op: Stella uit Nunspeet en Amslod uit Meppel ruziën over reclames
    PREMIUM

    Conflict e-bikebazen loopt hoog op: Stella uit Nunspeet en Amslod uit Meppel ruziën over reclames

    E-bikefabrikant Stella Fietsen uit Nunspeet beschuldigt concurrent Amslod uit Meppel van oneerlijke handelspraktijken en merkinbreuk en dreigt met een rechtszaak. Aanleiding is een campagne waarbij Amslod hoge kortingen beloofde aan mensen die een e-bike van Stella inruilden. Bert Jonkeren van Amslod is niet van plan in te binden en noemt de aangetekende brief van Stella ‘kinderachtig’.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe