Volledig scherm
De auto in de berm na het ongeluk. © Stefan Verkerk

Auto slaat over de kop op A50 richting Zwolle, vrouw gewond

Op de A50 tussen Heerde en Hattem is vanochtend een vrouw gewond geraakt toen zij met haar auto over de kop vloog. Zij is naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

Het ongeval gebeurde vanochtend vroeg rond 06:30 uur op de rijbaan in de richting van Zwolle. De auto van de vrouw raakte door onbekende oorzaak van de weg en kwam in de berm terecht. Daar sloeg het voertuig over de kop en kwam het tot stilstand. Of de vrouw daarna zelf uit de auto kon komen, is niet bekend. 

Schade

Hulpdiensten kwamen ter plaatse, waarna de vrouw in een ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. Hoe ernstig haar verwondingen zijn, is niet duidelijk. De auto raakte bij het ongeluk beschadigd en moest door een berger uit de berm worden gehaald. 

Er ontstond geen grote verkeershinder, omdat er nog nauwelijks ander verkeer op de weg was op dit vroege tijdstip.

 1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

  Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

  De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.
 2. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe