Hond Harry was al sinds woensdag vermist. De afloop is triest: hij is verdronken.
Volledig scherm
Hond Harry was al sinds woensdag vermist. De afloop is triest: hij is verdronken. © Waar is onze Angel

Baasje hond Harry met epilepsie uit Vaassen in tranen: ‘Hij is verdronken’

Een trieste afloop voor de vermiste hond Harry uit Vaassen. De viervoeter leed aan epilepsie en was sinds woensdag vermist. ,,Inmiddels weten we dat hij is verdronken’’, vertelt zijn baasje Marloes Hertgers snikkend.  

Harry is vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag verdronken in een slootje op het terrein van de kwekerij van familie Hertgers aan de Elspeterweg. ,,Waarschijnlijk heeft Harry weer een aanval gekregen, waarna hij in de sloot is gevallen", denkt Hertgers. Vandaag werd hij gevonden. ,,Het is heel triest.”

Lang hoop

Normaal gesproken komt de hond daar volgens zijn baasje zonder problemen uit. ,,Hij was het gewend om daar te drinken en liep er net zo gemakkelijk weer uit.” Tot vandaag hield Hertgers hoop op een goede afloop. ,,We kregen verschillende meldingen dat hij in de buurt was gesignaleerd. Daardoor bleef ik hoop houden.”

Met flyers, een team vrijwilligers en een speurhond van vereniging ‘Waar is onze Angel’, die baasjes van vermiste honden ondersteunt, werd de afgelopen dagen gezocht naar de vermiste viervoeter. Het ging om een bruine Kelpie-reu. Het afgelopen half jaar kreeg de reu van zeven jaar twee epilepsie-aanvallen. ,,Het is waarschijnlijk de oorzaak van het weglopen”, denkt Hertgers. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe