Ouders brengen hun kinderen bij De Bron in Nunspeet. De christelijke basisschool valt onder CNS Nunspeet. Vanwege het tekort aan personeel overweegt de vereniging een vierdaagse lesweek.
Volledig scherm
PREMIUM
Ouders brengen hun kinderen bij De Bron in Nunspeet. De christelijke basisschool valt onder CNS Nunspeet. Vanwege het tekort aan personeel overweegt de vereniging een vierdaagse lesweek. © Bram van de Biezen

Basisscholieren niet meer vijf dagen naar school: in Nunspeet dreigt het te gebeuren

POLLDat kinderen vijf dagen per week naar school gaan is niet meer vanzelfsprekend, voorzien schoolbestuurders in de regio. Ouders in Nunspeet kregen deze week al een voorbode van zo’n schoolweek van vier dagen in de nieuwsbrief. ‘Het probleem om voor alle groepen een juf of meester te krijgen wordt eerder groter dan kleiner’.

4 reacties

 • Jan Engel

  1 jaar geleden
  Slechte leiding waardoor personeel niet wordt gewaardeerd en uiteindelijk vertrekt dat is hier het probleem.
 • Reinder Bosch

  1 jaar geleden
  Oplossing van dit probleem is geen geld, maar gebrek aan onderwijzers. Met extra geld komen geen meer onderwijzers. Deze kans was er 5 jaar terug wel, maar is nu verkeken. (regeren is vooruitzien) Maar ondanks groot tekort aan onderwijzers, verneem ik nog steeds dat goede onderwijzers geen vast contract kunnen krijgen. Deze raak je kwijt. En zorg dat er meer plek is bij bijzonder onderwijs voor leerlingen met gebreken. Dan kan in regulier onderwijs de klassen groter, minder onderwijzers nodig.
 • Annelies Jongejan

  1 jaar geleden
  Volgens mij moeten we weer terug naar kleinere klassen. Max 20 leerlingen... Meer tijd voor de leerlingen. Dat stimuleert misschien
 • jos zoet

  1 jaar geleden
  Hoog ziekteverzuim bij leerkrachten ?