Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © BD

Basisschool in Putten dicht na corona-uitbraak: ‘Ontzettend wrang gezien dalende trend’

Terwijl het coronavirus op landelijke schaal stevig verzwakt, gaan de deuren van Basisschool met de Bijbel De Schuilplaats in Putten enkele dagen op slot vanwege een corona-uitbraak in meerdere klassen. Met enkele lesvrije dagen op komst, hoopt de school de uitbraak in te dammen. ,,Dit voelt als het goede doen, maar het gaat wel tegen ons onderwijshart in.’’

 1. Een ode aan Hubertus: het leven van het razend populaire edelhert in tien foto's
  VIDEO

  Een ode aan Hubertus: het leven van het razend populaire edelhert in tien foto's

  Hubertus is niet meer. Het razend populaire edelhert van nationaal park De Hoge Veluwe is afgelopen week bezweken aan de gevolgen van een bronstgevecht. Hubertus, herkenbaar aan zijn imposante gewei, was allesbehalve mensenschuw en is door bezoekers veelvuldig op de foto gezet. Ook onder lezers van De Stentor was het hert zeer geliefd en daarom hier een ode aan Hubertus, voor en door fans: een leven in foto’s.
 2. Oudheid herleeft onder bouwgrond Stationsstraat
  PREMIUM

  Oudheid herleeft onder bouwgrond Stations­straat

  Laag voor laag wordt de geschiedenis blootgelegd. Op zoek naar sporen die wijzen op een nederzetting. Stationsstraat 120 in Ermelo, wat een grasveld was, wordt bouwrijp gemaakt voor de realisatie van sociale huurwoningen. Dat de komende bewoners niet de eerste bewoners van het perceel zijn, is te zien aan de archeologische vondsten die Daniël Scheeringa, archeoloog, projectleider en adviseur, samen met zijn team uit de grond haalt.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe