Na ruim vijf jaar verhuist het pand van de tijdelijke rechtbank Amsterdam naar een nieuwe locatie. Het gebouw is één van de eerste praktijkvoorbeelden van circulair bouwen in Nederland. Lagemaat it Heerde is verantwoordelijk voor de demontage: van sloopbedrijf naar circulaire demontage en bouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Na ruim vijf jaar verhuist het pand van de tijdelijke rechtbank Amsterdam naar een nieuwe locatie. Het gebouw is één van de eerste praktijkvoorbeelden van circulair bouwen in Nederland. Lagemaat it Heerde is verantwoordelijk voor de demontage: van sloopbedrijf naar circulaire demontage en bouw. © Marcel Israel

Bedrijf uit Heerde sloopt Amsterdamse rechtbank, en bouwt ’m in Enschede weer op

Een gebouw als een bouwpakket dat na gedane zaken uit elkaar wordt gehaald en elders weer wordt opgebouwd. Met dit doel werd de tijdelijke rechtbank van Amsterdam ruim vijf jaar geleden neergezet. 

  1. Spanning loopt op voor Molukse herdenking in Vaassen, burgemeester gewaarschuwd
    PREMIUM
    9

    Spanning loopt op voor Molukse herdenking in Vaassen, burgemees­ter gewaar­schuwd

    De Molukse organisatie Maluku4Maluku vraagt zich af of het verstandig is dat de Eper burgemeester Tom Horn zaterdag meedoet aan een wandeling om de gewelddadige ontruiming van het barakkenkamp in Vaassen te herdenken. Frontman Leo Reawaruw spreekt van ‘oplopende spanningen’. Hij noemt de gemeente Epe hoofdverantwoordelijk voor de ‘bijna terroristische actie op Nederlandse veteranen en hun thuisfront’, gisteren precies 45 jaar geleden.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe