Nieuwe Lijn draagt Michiel Wiersinga voor als opvolger van de opgestapte wethouder Robert Scholten. Wiersinga blijkt als ondernemer onbehoorlijk bestuur te hebben gepleegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwe Lijn draagt Michiel Wiersinga voor als opvolger van de opgestapte wethouder Robert Scholten. Wiersinga blijkt als ondernemer onbehoorlijk bestuur te hebben gepleegd. © Eigen foto

Beoogd wethouder Epe pleegde onbehoorlijk bestuur als ondernemer

De beoogde nieuwe wethouder van Epe pleegde als ondernemer onbehoorlijk bestuur. Dat blijkt uit een openbaar faillissementsverslag van Aurelius, het bedrijf waarmee Michiel Wiersinga op 9 april vorig jaar failliet ging. Wiersinga is door zijn partij Nieuwe Lijn naar voren geschoven om op 18 maart Robert Scholten op te volgen, wiens positie na publicaties in de Stentor onhoudbaar was geworden.

 1. Burgemeester Epe mag deur niet sluiten bij beraad over ontslag wethouder, waarschuwt professor
  PREMIUM

  Burgemees­ter Epe mag deur niet sluiten bij beraad over ontslag wethouder, waarschuwt professor

  Burgemeester Tom Horn van Epe handelt in strijd met de Gemeentewet, als hij het opstappen van wethouder Robert Scholten achter gesloten deuren in het presidium van de gemeenteraad bespreekt. Dat stelt professor Michiel de Vries, hoogleraar bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. Het is niet toegestaan om in een besloten vergadering te beraadslagen over de benoeming en het ontslag van wethouders, benadrukt De Vries. Dat is wat Horn heeft aangekondigd op 9 maart te zullen doen.
 2. Openbaar vergaderen? Daar kunnen fractievoorzitters in Epe last van krijgen...
  PREMIUM

  Openbaar vergaderen? Daar kunnen fractie­voor­zit­ters in Epe last van krijgen...

  Het kan in de toekomst ‘belemmerend werken voor het functioneren van de fractievoorzitters en het openbaar bestuur in Epe’. Ook kan het ‘de relatie tussen de betrokkenen schaden, hetgeen een onevenredige benadeling voor betrokkenen oplevert’. Daarom wil burgemeester Tom Horn geen toeschouwers toelaten als hij met de fractievoorzitters in de gemeenteraad in gesprek gaat over de situatie die is ontstaan na het ontslag van wethouder Robert Scholten.