Beruchte slachterij Gosschalk in Epe blijft langer dicht: NVWA keurt opnieuw verbeterplan af

UPDATE + VIDEODe beruchte slachterij Gosschalk in Epe blijft langer gesloten. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vanmiddag bekendgemaakt. ,,Bij ons is onvoldoende vertrouwen dat het dierenwelzijn gewaarborgd is”, aldus woordvoerster Saïda Ahyad.

3 reacties

 • Jan Willemsen

  2 jaar geleden
  Nu tijd om het geheel definitief te sluiten
 • Jos Thomassen

  2 jaar geleden
  Direct permanent sluiten die zaak. Gosschalk c.s. hebben blijkbaar geen enkele neiging om fatsoenlijk met dieren om te gaan dus dan werken ze in de verkeerde branche. Waarschuwingen worden meerdere malen in de wind geslagen; dierenmishandeling is verboden bij wet. Ik snap de hele discussie niet; de NVWA moet hier veel harder en sneller tegen opteden; na 1 waarschuwing direct sluiten en alle betrokkenen verbieden ooit nog 1 dier aan te raken.
 • Eric Moll

  2 jaar geleden
  En weer wordt pijnlijk duidelijk dat een overheid méér op heeft met het bedrijfsleven dan met gewone burgers. Of denkt u als burger óók de kans te krijgen uw gedrag tot wel vier keer te kunnen aanpassen? Of tijdens het onderzoek gewoon door te kunnen gaan met wat u gewend was te doen, alleen de locatie van 'bewerking' te veranderen? Zijn er geen duidelijke richtlijnen, uitgevaardigd door de NVWA, waarmee Gosschalk weer aan het werk zou kunnen en waarom voldoen ze daar dan niet aan? Hoe zit dat?