Volledig scherm
De kruising Westermeenweg/Weiburglaan krijgt onderhoudsvriendelijker beton in plaats van klinkers. © Google Maps

Beton in plaats van 'onkruidklinkers' in Harderwijk

Verkeersgeleiders (vluchtheuvels) op ruim twintig kruisingen worden de komende weken aangepakt in Harderwijk. De omgeving zal er 's avonds en 's nachts even last van hebben, maar daarna is de bestrijding van onkruid wel een stuk makkelijker. 

Best leuk al die vrolijke klinkertjes op de vele vluchtheuvels die Harderwijk rijk is op de doorgaande wegen. Maar och wat is het lastig om het onkruid ertussen te bestrijden. Zeker nu gemeentes geen gif meer mogen gebruiken. Heet water is nu het belangrijkste, maar een stuk minder efficiënt. Daarom heeft de gemeente Harderwijk besloten om de klinkers op kruispunten te vervangen door beton, waarop onkruid veel minder vat heeft. Het gaat om 21 kruispunten aan de Deventerweg, Westermeenweg, Verkeersweg, Langekamp en Zuiderzeestraatweg. Overdag blijven de kruisingen vrij voor verkeer, omdat aannemer Schagen Infra 's avonds en 's nachts tussen 19.00 en 5.00 uur aan het werk gaat. Het werk begint vrijdag en de klus duurt tot  24 september.

Woningen en bedrijven blijven, ook voor hulpdiensten, bereikbaar. Ter plaatse worden omleidingsroutes aangegeven met borden en lichtkranten en er zijn verkeersregelaars actief.

Veluwe