De pony’s Goofy en Molly en rijpaard Dischette hebben het prima naar de zin in de weide naast de verbouwde boerderij van Jan en Sandra Veenendaal. Maar de gemeente Epe wil daar woningen bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
De pony’s Goofy en Molly en rijpaard Dischette hebben het prima naar de zin in de weide naast de verbouwde boerderij van Jan en Sandra Veenendaal. Maar de gemeente Epe wil daar woningen bouwen. © Henri van der Beek

Bewoners in verzet tegen omstreden wijk vol nieuwe huizen in Epe: 'We wonen heerlijk, dat wordt heel anders’

De ontwikkeling van een omstreden wijk met 250 woningen tegen de rand van Epe moet doorgaan, omdat de gemeente daar ‘bindende afspraken’ over heeft. Dat heeft wethouder Martijn Kerkmans gisteravond aan de gemeenteraad gemeld. Bewoners van het landelijke gebied ’t Slath zijn vastberaden om zich tot aan de hoogste rechter te verzetten.

11 reacties

 • M.M. Bonder

  2 maanden geleden
  Voor elke nieuwe wijk in elke plaats is of een weiland of natuur opgeofferd. We willen allemaal ergens wonen. Je zou bijna denken dat bezwaar maken tegen nieuwe woningen (dus: mensen die er in gaan wonen) strafbaar gemaakt moet worden.
 • B.J. Mastenbroek

  2 maanden geleden
  Als de Raad van State -als het zover komt- ter plekke zou gaan kijken, wijzen ze de bouwplannen van de gemeente onmiddellijk toe. De locatie is er zeer geschikt voor en de natuurwaarden zijn vergeleken met de wijde omgeving uiterst gering. Het is wel weer raar dat de gemeente zich verschuilt achter geheimhouding als er wat gevraagd wordt. Ik dacht dat we van dat achterbakse gedoe af waren.
 • Reijco Eilander

  2 maanden geleden
  Ik weet ook van bewoners in het Slath, waarvoor het geen probleem is, mede ook omdat het al jaren (meer dan 10 jaar) bekend is dat in het Slath woningen gebouwd gaan worden. Er zijn gewoon woningen nodig, ook in Epe, dus nogal flauw om nu te gaan moeilijk doen voor iets wat al jaren bekend is.
 • Coos Paulusma

  2 maanden geleden
  Ik heb donderdagavond niet veel gemerkt van verzet van bewoners. Wat mij opviel was dat niemand aansloeg op de bindende afspraak met de ontwikkelaar en op de geheimhouding, terwijl de begrippen als transparantie en burgerparticipatie wel werden gehanteerd.
 • Henk Liefers

  2 maanden geleden
  In Epe is overal weerstand tegen, de reden? Er wonen veel vermogenden in Epe die niets voor hun medemens over hebben. Die alleen maar in de Ik vorm denken.