Volledig scherm
Het huis dat op vakantiepark De Eyckenhoff in Putten als beheerderswoning is geoormerkt, blijft die status behouden. © Google Streetview

Bewoners van bedrijfswoning van vakantiepark De Eyckenhoff in Putten moeten er over tien jaar uit

De bewoners van de bedrijfswoning aan de Poolseweg in Putten maken weinig kans om hier op de lange termijn te blijven wonen. De gemeente voelt er niets voor om de status om te zetten naar een burgerwoning, die losstaat van het recreatiepark De Eyckenhoff. Het eindoordeel laten burgemeester en wethouders donderdag aan de gemeenteraad over. 

De huidige en voorgaande bewoners blijven bij hoog en laag vasthouden aan het standpunt dat het huis nooit in relatie tot het vakantiepark bewoond is. Het college heeft daar een andere mening over. Uit bouwdossiers blijkt dat de woning in 1973 als bedrijfswoning is vergund. De aanvrager van de vergunning heeft destijds ook verklaard dat het pand niet als tweede woning wordt gebruikt en dat de woning na het overlijden van zijn ouders (die er woonden) tot kantine of ontspanningsruimte zou worden omgebouwd. 

Reden genoeg voor burgemeester en wethouders om de woning in relatie te zien tot De Eyckenhoff. Ook de bestemming van het perceel valt onder recreatie. 

Geen zwembad binnen dertig meter

Zou de woning als burgerwoning worden aangemerkt, dan mag in een cirkel van dertig meter geen overlast worden ondervonden van 'hinderlijke activiteiten van het recreatieterrein'. En dat wil de gemeente zien te voorkomen, omdat dit beperkingen kan opleveren voor de toekomstplannen van het vakantiepark. Zo zou er bijvoorbeeld nooit een zwembad mogen komen die binnen dertig meter afstand tot de woning ligt. 

Nog 10 jaar wonen

Om de bewoners toch enigszins tegemoet te komen en niet per direct hun huis uit te jagen, heeft het college ingestemd met een tijdelijke vergunning om er nog tien jaar te wonen. Hiermee wordt voor de bewoners de dreiging van handhaving opgeheven. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe