Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Bierfraude publiek geheim onder café-eigenaren

Een evenementencentrum in Nijkerkerveen blijkt de spil in een omvangrijke bierfraudezaak. Duizenden fusten goedkoop merkloos bier werden verkocht als Heineken, Amstel en Grolsch. Horecamensen in Putten en Nijkerk kijken er niet van op; het is een publiek geheim dat het gebeurde.

Een autowasserij op een bedrijventerrein aan de rand van Nijkerk diende in de avonduren als wasstraat voor bierfusten. Volgens het Openbaar Ministerie werden de fris gespoelde vaten gevuld met goedkoop, merkloos bier en voorzien van een sticker van een van de grote biermerken: Heineken, Grolsch en Amstel. De opsporingsdienst Fiod verdenkt de 52-jarige eigenaar van de wasstraat van merkenfraude en valsheid in geschrifte. Naast de wasstraat runt de bekende Nijkerker met zijn vrouw een goedlopend evenementencentrum in Nijkerkerveen, vooral bekend vanwege haar Turkse bruiloften en feestavonden met Hollandse artiesten.

  1. Harderwijkse school viert ‘geslaagdendag’ met tweehonderd minifeestjes aan de voordeur
    PREMIUM
    Video

    Harderwijk­se school viert ‘geslaag­den­dag’ met tweehon­derd minifeest­jes aan de voordeur

    Ook al weten de meeste leerlingen allang dat ze hun diploma hebben, toch ging vandaag - op ‘nationale geslaagdendag’ - overal officieel de vlag (met tas) uit. Veel scholen maakten van de gelegenheid gebruik om er toch iets bijzonders van te maken. Zoals het Morgencollege in Harderwijk, waar de mentoren met taart, confetti en cijferlijsten op pad gingen. ,,In plaats van een groot feest, vieren we nu tweehonderd kleine feestjes.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe