Bijzonder! Wit everzwijntje gespot in Vierhouten

videoNatuurvorser Marc de Jong trof op eerste paasdag in het bos bij Gortel een nest jonge wilde zwijnen aan, waartussen een wit exemplaar met zwarte stippen rond dartelde. Bijzonder, maar niet uniek, aldus de kenners. ,,Kennelijk zit er in de Veluwse populatie een mutatie.’’

Volgens Marc de Jong is de wit-zwarte frisling (zoals jonge wilde zwijnen genoemd worden) die hij trof ongeveer een maand oud. ,,Normaal ga ik wandelen met de hond, maar dit keer wilde ik alleen om hopelijk eens wat wild te zien. Het was al snel raak: ik hoorde iets ritselen in de struiken en toen kwam de familie te voorschijn.’’  Hij aarzelde niet en legde het ‘lelijke eendje’ meteen vast op camera. 

  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe