De Bijbelambulance in actie in de winkelpromenade van Enschede
Volledig scherm
De Bijbelambulance in actie in de winkelpromenade van Enschede © Jelle Boonstra

Blauw zwaailicht bijbelambulance is toch taboe

De bijbelambulance die door Nederland rijdt om mensen te bekeren tot het christendom, moet het toch zonder blauw zwaailicht op het dak stellen. De ambulance rijdt de komende weken uit om de partij Jezus Leeft een hart onder de riem te steken.

Paul Koetsier van de Politie Oost-Nederland meende in een reactie in de krant aanvankelijk dat een zwaailichtsinstallatie in een bijbelbus wel is toegestaan, als die tenminste niet wordt aangezet op een openbare rijweg. Maar collega's van de afdeling verkeer sloegen er de wetboeken op na en komen ze tot een andere conclusie. ,,Het blijkt wel degelijk strafbaar om blauwe zwaailampen/lichtarmaturen op een voertuig te hebben dat niet bestemd is voor de hulpdiensten zoals politie, brandweer en ambulance", zegt de politiewoordvoerder in Oost-Nederland nu. 

,,Artikel 5.2.65 lid 2 van de Regeling Voertuigen maakt hier gewag van, een wetswijziging die al enige tijd van kracht is. Ik was hier nog niet van op de hoogte." De verkeersagenten hebben laten weten dat ze er ook op gaan handhaven. 

Porsches

In uitzonderlijke gevallen maakt de verkeersminister trouwens een uitzondering, bijvoorbeeld voor de zes historische politie-Porsches, die zijn verkocht aan liefhebbers en symbolische taken uitvoeren, zoals het aanvoeren van optochten in het land.

De bijbelambulance in actie in de winkelpromenade van Enschede
Volledig scherm
De bijbelambulance in actie in de winkelpromenade van Enschede © Jelle Boonstra

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe