Blauwe Gerrit zoekt de schapen van koningin Wilhelmina

VideoHet tweede boek over de Veluwse legende Blauwe Gerrit is uit. Blauwe Gerrit is een sprookjesfiguur, over wie een serie boeken in de maak is. Koningin Wilhelmina fungeert als hoofdpersoon, naast de Elspeetse schaapherder Willem Mouw en andere bekende Veluwenaren.

Volledig scherm
Sjarenka Bognar, Chuck van Loenen en Sander Goudzwaard makers van het boek Blauwe Gerrit en de verdwenen schapen © Hemmy Van Reenen

De makers zijn Sjarenka Bognar (45) en Chuck van Loenen (37) uit Putten en Sander Goudzwaard uit Harderwijk (37). Hun boek over de Blauwe Gerrit is bedoeld voor kinderen van 5 tot 11 jaar. De Blauwe Gerrit is een tekenfiguur die door de makers in Veluwse natuurfoto’s is gemonteerd, waardoor een heel eigen wereld ontstaat. Tekenfiguren in de Veluwse natuur, het zijn ware kunstwerken. Het Noord-Veluws Museum in Nunspeet houdt tot en met 9 juni een tentoonstelling met de foto’s en Blauwe Gerrit. 

Het boek ‘Blauwe Gerrit en het mysterie van de verdwenen schapen’ gaat over een kudde schapen die verdwenen is op de dag dat koningin Wilhelmina op bezoek gaat komen. De schapen moeten gevonden worden. Gelukkig is daar de legendarische Blauwe Gerrit die te hulp schiet. Het boek is te koop voor 15 euro via www.blauwegerrit.nl. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe