Volledig scherm
Gekke hapjes uitproberen op een eerdere editie van het Blije Bietjes Foodfestival in het Plantagepark in Harderwijk © Ruben Schipper Fotografie

Blije Bietjes Harderwijk, van oesterzwambitterbal tot visnacho

Voor de vierde keer wordt in Harderwijk het Blije Bietjes Food Festival gehouden, dit jaar op zaterdag 15 en zondag 16 september.

Organisator van het evenement is Stichting Underground. Blije Bietjes wordt, net als in de voorgaande jaren, gehouden in het Plantagepark. Het evenement bestaat uit vooral uit tal van bijzondere eetkramen, foodcaravans en stalletjes waar mensen hapjes kunnen kopen, zoals bioburgers en pannenkoeken of smoothies en saté van de  barbecue, maar ook gekke dingen zoals bevroren koffie, oesterzwambitterballen of visnacho's van MILF (Man, I Love Fish) . 

Oerol

Daarnaast is er muziek, circus en allerlei kleine voorstellingen. Ook is het project Complex Compound van kunstenaar Robbert van der Horst uit Ermele op Blije Bietjes te zien. Met twintig rode blokken bouwt Robbert elke keer een ander bouwwerk, als een soort legospel. Complex Compound was eerder te zien op festival Oerol op Terschelling. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe