Volledig scherm
Tijdens Koningsnacht is werd een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) in Oldebroek uit het niets in zijn rug getrapt. © bd

Boa in rug getrapt tijdens Koningsnacht in Oldebroek

In Oldebroek zijn tijdens Koningsnacht drie mannen aangehouden vanwege de mishandeling van een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). 

Het voorval had plaats bij een tentfeest aan de Stationsweg. Er ontstond enige onrust voor de tent nadat een BOA een minderjarig meisje mee naar buiten had genomen omdat ze alcohol in de hand had. 

Er werd onder meer hekwerk richting de beveiligers gegooid. Uit het niets kreeg een boa, die te hulp was geschoten, vervolgens een trap in zijn rug van een van de omstanders. 

De politie verrichtte drie aanhoudingen. Het gaat om een 16-jarige  jongen uit Oldebroek en twee mannen van 22 en 34 jaar uit de gemeente Elburg. Zij zijn respectievelijk aangehouden voor ambtsbelemmering en mishandeling.

  1. Johanna en Matthias Hutte uit Heerde laten huis en haard achter voor een tv-programma... ...dat na vier weken al stopt
    PREMIUM
    VIDEO

    Johanna en Matthias Hutte uit Heerde laten huis en haard achter voor een tv-programma... ...dat na vier weken al stopt

    Johanna en Matthias Hutte zegden allebei hun baan op en verkochten hun huis in Heerde. Samen met hun twee dochters zouden ze van Noord- naar Zuid-Amerika reizen voor het tv-programma Wereldreis op Wielen. Ze lieten huis en haard achter, maar na 800 kilometer trok Talpa de stekker uit het programma. Het stel maakte van de nood een deugd. Met hun eigen camper reizen ze nu door Zuid-Europa.

Veluwe