Volledig scherm
Tijdens Koningsnacht is werd een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) in Oldebroek uit het niets in zijn rug getrapt. © bd

Boa in rug getrapt tijdens Koningsnacht in Oldebroek

In Oldebroek zijn tijdens Koningsnacht drie mannen aangehouden vanwege de mishandeling van een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). 

Het voorval had plaats bij een tentfeest aan de Stationsweg. Er ontstond enige onrust voor de tent nadat een BOA een minderjarig meisje mee naar buiten had genomen omdat ze alcohol in de hand had. 

Er werd onder meer hekwerk richting de beveiligers gegooid. Uit het niets kreeg een boa, die te hulp was geschoten, vervolgens een trap in zijn rug van een van de omstanders. 

De politie verrichtte drie aanhoudingen. Het gaat om een 16-jarige  jongen uit Oldebroek en twee mannen van 22 en 34 jaar uit de gemeente Elburg. Zij zijn respectievelijk aangehouden voor ambtsbelemmering en mishandeling.

  1. Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstichting Almelo

    Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstich­ting Almelo

    Brandstichting in een woning in Almelo laat twee jaar na dato nog altijd diepe sporen na bij het slachtoffer. “Dit heeft mij gebroken”, zei de vrouw in haar slachtofferverklaring. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging tot moord. Datzelfde geldt voor brandstichting aan de Palestrinastraat in hetzelfde jaar. Het eist gevangenisstraffen van 8 tot 16 jaar tegen de verdachten uit Heerde, Apeldoorn en Nunspeet.
  2. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Veluwe