Boer Gerrit doet gruwelijke vondst in weiland in Elspeet: ‘Ik schrok mij een ongeluk’

Video,,Helemaal opgevreten. Alleen het karkas van de borstkas was er nog.” Voormalig schaapherder Gerrit van de Steeg uit Elspeet kan het niet geloven: één van zijn schapen viel ten prooi aan hongerig wild. Nog nooit maakte hij het mee in dertig jaar schapen houden. ,,Als één van je dieren zo wordt toegetakeld, slaap je de eerste drie nachten niet.”

3 reacties

 • Mieke

  3 weken geleden
  R Nijhuis u heeft zoveel gelijk. Wij gaan steeds meer de natuur in wonen en zullen wij ons ook meer naar de natuur en dieren aanpassen. En ja de wolf hoort hier wel degelijk.
 • HJ Veltkamp

  3 weken geleden
  Als er een hond los loopt en een schaap kapot maakt dan krijg je reacties in de geest van de baas van de hond verbieden nog een hond te houden om maar niet te praten over het halal slachten. Nu doet de wolf het massaal en is het ineens lief en natuur. Moet je de aangevallen en verscheurde schapen eens vragen wat zij er van vinden.
 • R Nijhuis

  3 weken geleden
  Beste Heer van de Steeg, het spijt mij te moeten zeggen, dat u de plank helemaal misslaat. De wolf hoort hier wel thuis, ú bent in zijn leefgebied binnengedrongen en ú moet leren daar naar te leven en te handelen Met vriendelijke groet

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe