De stieren van boer Jacob van Emst (inzet) vermaken zich prima in de ondergelopen uiterwaarden van de IJssel bij Hattem
Volledig scherm
PREMIUM
De stieren van boer Jacob van Emst (inzet) vermaken zich prima in de ondergelopen uiterwaarden van de IJssel bij Hattem © Henri van der Beek / Tal Sarid (Fotobewerking: De Stentor)

Boer Jacob houdt waterschap aansprakelijk voor dijkdoorbraak bij Hattem: ‘Het gaat mij om de redelijkheid’

Het waterschap is aansprakelijk voor de dijkdoorbraak in Hattem. Dat stelt de getroffen veehouder Jacob van Emst. Samen met andere grondeigenaren in de Hoenwaard heeft hij een extern bureau in de arm genomen om de schade te inventariseren.

6 reacties

 • Anna Gelderman

  2 jaar geleden
  Dit heeft niets te maken met hoogwater maar met slecht onderhoud. De dijk is doorgebroken op een plek waar die in het verleden al eens doorgebroken en hersteld. Zou het waterschap sieren als ze eens echt actie ondernemen in plaats het blijven herstellen van de dijk.
 • Willem v

  2 jaar geleden
  Wat vreemd nou dat uiterwaarden onderlopen bij hoog water... Wat onverwachts...
 • gerrit van den Brink

  2 jaar geleden
  Men gaat boeren in de uiterwaarden en weet dat er dus risico's zijn op een overstroming. Deze gronden zijn veel goedkoper als binnendijkse grond. Dus dan is het overstromingsrisco voor jezelf. Deze boer kan zijn borst nat maken want in de komende jaren zullen dit soort zomerse overstromingen veel vaker voor gaan komen. Daar kan de burger niet iedere keer voor opdraaien
 • Melle van der Meulen

  2 jaar geleden
  Risico als je de uiterwaarden gebruikt als weidegrond. Primaire taak van de uiterwaarden, bedijkt met zomerdijken of niet, is om overloopgebied van de rivier te dienen bij hoogwater. Maar soms willen mensen er gaan wonen of als bedrijfsgrond gaan gebruiken, ook agrarisch. Niet primaire doel, dus eigen risico..
 • H d G

  2 jaar geleden
  De dijkonderhoud in limburg is in slechte staat niet alleen in limburg vraag mij af waar de miljoenen blijven die de belasting betaler betaald