Boeren breken door politieblokkade bij woning minister Van der Wal: ‘Situatie onveilig voor agenten’

UPDATE | Met videoOpnieuw stond gisteravond een groep boeren aan de deur bij stikstofminister Christianne van der Wal. De boeren slaagden erin langs de politieblokkade het terrein van de woning in Hierden op te komen. Bij de woning werd met vuurwerk gegooid. De situatie was zo onveilig, dat agenten voor hun eigen veiligheid moesten kiezen.

73 reacties

 • SCJ Rennefeld

  2 maanden geleden
  Toch triest dat die boeren 1 persoon verantwoordelijk houden voor wat er moet gebeuren,ik zou zeggen wees zo flink en huur een paar bussen en ga in den haag protesteren want daar word alles beslist en niet bij de minister thuis.
 • R Peters

  2 maanden geleden
  Jo Pelders@ ik wil het nu toch even opnemen voor de politie. De onrust komt vanuit Den Haag en de politie kan de shit (letterlijk en figuurlijk) weer opruimen. Zoals ze dat nu al jaren doen. Zie alle ellende omtrent corona. Dus ga aub niet zitten fitten op de politie maar op Den Haag.
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Eerlijk gezegd heeft ze er zelf om gevraagd. Ik heb dan ook geen medelijden met haar, alleen is het sneu voor haar buren. Hopelijk kunnen ze haar duidelijk maken dat ze liever kan stoppen met dit wanbeleid, het is duidelijk dat het niet geslikt wordt. En niet alleen door boeren, het is breder dan dat. Het klimaatbeleid, de averechts werkende sancties tegen Rusland die de energieprijzen en de inflatie tot recordhoogte opdrijven. Deze regering maakt dit land kapot.
 • D Dijkhof

  2 maanden geleden
  @biesemaat, Ik constateer alleen maar dat de actievoerende burgers fatsoenlijker zijn dan Rutte en consorten. Dat heeft niets met obsessie te maken of schelden. Maar alles met de realiteit. De daders van bijvoorbeeld de toeslagenaffaire en degene die hun de hand boven het hoofd houden hebben totaal geen recht van spreken om acties te veroordelen van burgers die fatsoenlijker zijn dan zij.
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  eens met de agrariërs, maar dit is veel te persoonlijk, schandalig. De goeden kunnen hier beter afstand van nemen en deze mannen afremmen, die heel begrijpelijk gefrustreerd zijn, maar dat pleit dergelijk gedrag niet vrij! Op deze manier gaat de botte bijl erin, dat voel je op je klompen wel aan

Veluwe