Wim Bonestroo roept op te stoppen met het ophangen van vlaggen op openbare gebouwen, lantaarnpalen en stoplichten.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Bonestroo roept op te stoppen met het ophangen van vlaggen op openbare gebouwen, lantaarnpalen en stoplichten. © Henri van der Beek/ Bram van de Biezen

Boeren Noord-Veluwe roepen op te stoppen met ophangen vlaggen op openbare plekken: ‘Discussie loopt hoog op’

‘Stop met het ophangen van vlaggen op openbare gebouwen, lantaarnpalen en stoplichten’. Dat is de oproep van vijftien boeren uit de ‘stikstofwerkgroep’ op de Noord-Veluwe. De groep richt zich tot boeren in de gemeenten Nunspeet, Oldebroek en Elburg. Ze willen de sympathie en steun van de lokale politiek niet verliezen.

17 reacties

 • bart telling

  6 dagen geleden
  Ook voor boeren geldt dat ze geen vlaggen hangen aan andermans resp overheidseigendommen, niet met afgeplakte kentekens rijden, niet met voertuigen op snelwegen komen enz. Laat staan de weg blokkeren. Demonstratievrijheid is een groot goed maar deze intimidatie door bijna criminele actiegroepen moet gewoon stoppen.
 • Marco

  1 week geleden
  Hij is boer en nog steeds CDA lid? Dat is als water en vuur! Geen wonder dat ze geen vertrouwen in dat "stikstofgroepje" hebben, met zulke vrienden hebben de boeren geen vijand meer nodig...
 • corinne van balen

  1 week geleden
  Wat een vastaande feiten worden hier geroepen; "een zeer klein deel van de bevolking...." Ja, in het westen zeker...
 • Sandra Hogervorst

  1 week geleden
  Die omgekeerde vlag als protest heb ik zoveel liever dan protesten met tractor op de snelweg boeren mogen van mij hun ongenoegen op 1001 manieren kenbaar maken. Als mijn inkomen en manier van leven worden afgepakt ga ik ook in protest. Bij deze ook een bedankje naar de boer voor ons dagelijkse voedsel!
 • R Barlaeus

  2 weken geleden
  Dat deze boer die in de politiek zit, nu oproept om te stoppen met ophangen van nog meer vlaggen is niet verwonderlijk. Het hangt namelijk al aardig vol. Ga ze nou maar eens weghalen. Doe daar nou eens een oproep voor. Dan zou je wat sympathie terugwinnen.

Veluwe