Dit is de plek waar Carina van de Beek zich helemaal thuis voelt: op de biologische boerderij van paps en mams in Putten.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit is de plek waar Carina van de Beek zich helemaal thuis voelt: op de biologische boerderij van paps en mams in Putten. © Ruben Schipper Fotografie

Boerin Carina (22) uit Putten nieuwe fakkeldrager van plattelandsjeugd: ‘Het enige nadeel hier? Dat je altijd zo ver moet fietsen!’

pollCarina van de Beek (22) uit Putten is de kersverse voorzitter van de vereniging Plattelandsjeugd Gelderland (PJG). Ze wil in die functie vooral de positieve kanten van het boerenleven voor het voetlicht werpen in een tijd dat dat flink onder het vergrootglas ligt. Zo blijkt uit haar reactie op zes stellingen die de Stentor haar voorlegde.

  1. Overnachten in Hut van Cartouche in Speuld is een reis door de tijd: ‘Koningin Beatrix zat hier aan tafel’
    PREMIUM
    Met video

    Overnach­ten in Hut van Cartouche in Speuld is een reis door de tijd: ‘Koningin Beatrix zat hier aan tafel’

    Arnold ‘Cartouche’ van der Wal was een markant, haast mythisch figuur. Hij ontving talloze bekende gasten in zijn hut in de bossen van Speuld, onder wie koningin Beatrix en prins Claus. Toch scheelde het weinig of de ‘Hut van Cartouche’ was verdwenen. Peter en Monique Post hebben het gebouwtje gered, waardoor je nu in de voetsporen van Cartouche kan treden.

Veluwe