Moeder Reina van Loo en dochter Manon van Nijenhoff hangt een boete van 400 en 350 euro boven het hoofd voor schenden beroepsgeheim respectievelijk laster.
Volledig scherm
PREMIUM
Moeder Reina van Loo en dochter Manon van Nijenhoff hangt een boete van 400 en 350 euro boven het hoofd voor schenden beroepsgeheim respectievelijk laster. © Ruben Schipper

Boetes dreigen voor oma en moeder uit Harderwijk na waarschuwing voor ‘pedofiel’

Wat weegt zwaarder: zorg om veiligheid van kleinkinderen of de plicht als hulpverlener tegenover derden te zwijgen over je cliënten? Voor Reina van Loo (61) uit Harderwijk is het duidelijk het eerste. Of de politierechter er in haar geval ook zo over denkt, is zeer de vraag. Het Openbaar Ministerie wil in ieder geval dat ze (alsnog) een boete van 400 euro krijgt voor het schenden van haar beroepsgeheim. 

Tegen de dochter van Van Loo, de 33-jarige Manon van Nijenhoff uit Harderwijk is (opnieuw) een boete van 350 euro geëist voor smaadschrift. De politierechter in Zutphen kreeg moeder en dochter woensdagmiddag op zitting en wijst - uitzonderlijk - pas volgende week donderdag vonnis. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe