Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Nederlandse Freelancers ANP

Bonnenregen en drie ingenomen rijbewijzen op dijk bij Welsum

Drie bestuurders hebben gisteren hun rijbewijs moeten inleveren in Welsum. De politie controleerde op  onder meer snelheid op de IJsseldijk en Bandijk.

Het was druk op de dijk met veel motorrijders en fietsers. Veel mensen grepen het mooie lenteweer aan om erop uit te trekken. Op de dijk geldt een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. Ongeveer twintig bestuurder werden op de bon geslingerd voor het overschrijden van de maximumsnelheid met meer dan 30 kilometer per uur. Één motorrijder maakte het wel erg bont en scheurde met 110 kilometer per uur langs een aantal fietsers.

Alcohol

Een bestuurder van een snorfietser werd gepakt met een slok op achter het stuur. Hij blies 695 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan voor een ervaren bestuurder. De snorfietser had daarnaast nog een kindje van 1 jaar in zijn armen vast. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast is een melding gemaakt bij de zorginstanties over het handelen van de bestuurder.

  1. Harderwijkse school viert ‘geslaagdendag’ met tweehonderd minifeestjes aan de voordeur
    PREMIUM
    Video

    Harderwijk­se school viert ‘geslaag­den­dag’ met tweehon­derd minifeest­jes aan de voordeur

    Ook al weten de meeste leerlingen allang dat ze hun diploma hebben, toch ging vandaag - op ‘nationale geslaagdendag’ - overal officieel de vlag (met tas) uit. Veel scholen maakten van de gelegenheid gebruik om er toch iets bijzonders van te maken. Zoals het Morgencollege in Harderwijk, waar de mentoren met taart, confetti en cijferlijsten op pad gingen. ,,In plaats van een groot feest, vieren we nu tweehonderd kleine feestjes.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe