Volledig scherm
© Bosbad Putten

Bosbad Putten viert 70ste verjaardag met zwemfeest

Het Bosbad Putten viert volgende week het 70-jarig bestaan, met wat naar eigen zeggen het ‘Grootste Zwemfeestje van Nederland’ is. In de week van 29 april tot en met 3 mei zijn er activiteiten voor verschillende doelgroepen.

Bij de aftrap gaat op maandag 29 april om 10 uur het buitenbad open. Vervolgens is er op dinsdag een ‘survival mud run’ voor jongeren (10 tot 14 jaar). Op woensdag kunnen de jongere kinderen zich uitleven met opblaasbanen en stormbanen.
Een dag later zijn juist de ouderen aan de beurt. Voor hen is er koffie, maar ook een demonstratie nostalgische zwemslagen.

Inspiratie

Het Bosbad Putten is een initiatief van twee lokale ondernemers, die inspiratie opdeden bij Boschbad Apeldoorn. In juni 1948 begon de bouw van het buitenzwembad in de bossen buiten Putten. In eerste instantie kreeg het zwembad de naam Bosbad Klein Zwitserland. Inmiddels is het een ‘subtropisch zwem- en wellnesscomplex', goed voor 250.000 bezoekers per jaar.
Zoals eerder gemeld volgt nog verdere uitbreiding: de bouw van een wildwaterbaan staat op de planning.

  1. Rondvaartbedrijf Rederij Randmeer strijdt voor beste plekjes in de Veluwse havens
    PREMIUM

    Rondvaart­be­drijf Rederij Randmeer strijdt voor beste plekjes in de Veluwse havens

    Rondvaartboten lijken door de gemeenten Harderwijk en Elburg te worden gezien als een last. Vanwege hun enorme omvang nemen ze immers veel ruimte in beslag. De schepen zijn weliswaar welkom, maar dan wel op een plek waar ze niet in teveel in de weg liggen. ,,Zonde’’, vindt Bert Dokter, mede-eigenaar van Rederij Randmeer, die rondvaarten houdt vanuit Harderwijk en Elburg. ,,Toeristen vinden het namelijk nog altijd geweldig om een stukje te varen op de Randmeren.’’

Veluwe