Lennard Jasper, boswachter op de Veluwe, roept wolvenspotters op zich aan de regels te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Lennard Jasper, boswachter op de Veluwe, roept wolvenspotters op zich aan de regels te houden. © Kevin Hagens

Boswachter Lennard over beboete wolvenspotters op de Veluwe: ‘Ze weten soms niet eens wat de regels zijn’

interviewDe wolf op de Veluwe is ‘hot’. Bezoekers van de bossen raken er niet over uitgepraat. Maar de populariteit van het roofdier heeft ook een keerzijde. Tientallen wolvenspotters werden de afgelopen weken op de bon geslingerd omdat ze zich niet aan de regels hielden. Wie zijn die mensen? En hoe houd je ze tegen?

Als boswachter bij Staatsbosbeheer houdt Lennard Jasper iedere stap van de wolf nauwlettend in de gaten. Hij ziet de interesse in het dier flink toenemen, zeker in de vakantieperiode. Mooi, vindt Jasper, maar problemen liggen op de loer.

Tientallen boetes voor mensen die de wolf willen zien. Wat deden ze fout?

Lennard Jasper: ,,Verschillende zaken. Sommigen waren al heel vroeg in het bos, terwijl je er na zonsondergang en voor zonsopkomst niet mag komen. Anderen werden in rustgebieden aangetroffen. Die zijn helemaal verboden voor recreanten.’’

Wat zijn dit voor types?

  1. LIVE | Corona in de regio: Rini uit Colmschate boos vanwege weigering bij Jumbo, verbod op luilakken

    LIVE | Corona in de regio: Rini uit Colmschate boos vanwege weigering bij Jumbo, verbod op luilakken

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe