Bert Albers (r) en Ton Robberts volgen de online sessie waarin de gemeente Epe meldt dat de bouw van een omstreden zorgcentrum aan de Burgemeester van der Feltzlaan doorgaat. 'Dat wordt een rechtszaak', zegt Albers.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Albers (r) en Ton Robberts volgen de online sessie waarin de gemeente Epe meldt dat de bouw van een omstreden zorgcentrum aan de Burgemeester van der Feltzlaan doorgaat. 'Dat wordt een rechtszaak', zegt Albers. © Hans van de Vlekkert

Boze bewoners villawijk naar de rechter nu Epe bouw van zorginstelling doorzet

Het wordt veel te groot en veel te hoog, vinden bewoners van een villabuurt in Epe, maar toch geeft de gemeente groen licht voor de omstreden bouw van een zorginstelling. Circa zestig omwonenden aan de Burgemeester van der Feltzlaan bereiden daarom rechtsgang voor. Ze vinden dat de regels op slinkse wijze worden omzeild en spreken schande van wat ze een gebrek aan burgerparticipatie noemen.

 1. Hoeveel ic-bedden zijn er in onze regio en komen we tekort? Niemand die het kan vertellen
  PREMIUM

  Hoeveel ic-bedden zijn er in onze regio en komen we tekort? Niemand die het kan vertellen

  De regionale ziekenhuizen balanceren op het randje. Het aantal coronapatiënten blijft hoog en personeel loopt op het tandvlees. Het lukt amper om voldoende ic-bedden vrij te maken volgens de regionale en landelijke afspraken. ‘Als er een andere crisis toeslaat, zullen er niet genoeg ic-bedden zijn’, zo waarschuwt de zorg deze week in de coronamonitor van de Veiligheidsregio IJsselland. Maar hoeveel ic-bedden zijn er eigenlijk in onze ziekenhuizen?
 2. Ollongren over toezichthouders Epe: vragen naar geloofsovertuiging is ‘onwenselijk’
  PREMIUM
  1

  Ollongren over toezicht­hou­ders Epe: vragen naar geloofs­over­tui­ging is ‘onwense­lijk’

  Dat toezichthouders op jacht naar illegale bewoners van recreatiewoningen informeren naar geloofsovertuiging is ‘onwenselijk’. Met die constatering reageert demissionair minister Kajsa Ollongren op Kamervragen over 'loerende toezichthouders’ in de gemeente Epe. Die liggen onder vuur omdat ze niet alleen buiten de eigen gemeente onderzoek doen, maar bovendien zouden vragen naar geloofsovertuiging, terwijl dat niet relevant is.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. Schokkende beelden: Politieactie in Rio loopt uit de hand: 25 doden
  Play

  Schokkende beelden: Politieac­tie in Rio loopt uit de hand: 25 doden

 2. OM legt Ruinerwold-vader contactverbod op voor 90 dagen
  Play

  OM legt Ruinerwold-va­der contactver­bod op voor 90 dagen

Veluwe