Volledig scherm
Op Camping Nieuw Hulckesteijn aan de Hulckesteijn in Nijkerk is zaterdagochtend een brand uitgebroken. © News United / Damian Ruitenga

Brand bij zwembad op vakantiepark in Nijkerk

updateOp recreatiepark Bad Hulckesteijn aan de Hulckesteijn 3 in Nijkerk heeft zaterdagochtend een brand gewoed. De brandweer rukte iets naar tienen uit met meerdere voertuigen naar het vakantiepark en schaalde op naar een middelbrand.

De brand brak uit in de technische ruimte van het zwembad in Nijkerk. Er is schade ontstaan aan de installatie en het zwembad is tijdelijk buiten gebruik geweest. Waardoor de brand is veroorzaakt is niet bekend. 
Droompark Bad Hulckestein is een vakantiepark aan het Nijkerkernauw in Nijkerk en heeft een directe verbinding met het Veluwemeer.

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe