Volledig scherm
PREMIUM
Op de affiche van BurgerBelangen Ermelo prijken lijsttrekker Bart van der Knaap en Mariëlle Kuijpers nog zij aan zij. © BurgerBelangen Ermelo

Breuk in BurgerBelangen Ermelo:
nummer twee stapt op

Bijna 500 Ermeloërs stemden op haar, maar Mariëlle Kuijpers treedt niet toe tot de gemeenteraad. Ze legt haar functie neer, omdat ze zich niet kan vinden in de gang van zaken rond de coalitievorming, waar haar partij BurgerBelangen Ermelo een belangrijke rol in speelt. 

Kuijpers heeft haar beslissing inmiddels doorgegeven aan partijvoorzitter Gerard Lam, en de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester André Baars. In een verklaring spreekt ze van een 'moeilijke beslissing': "De afgelopen vier jaar heb ik met veel plezier namens BurgerBelangen in de raad gezeten. Het was een leerzame periode, waarin ik mij vol enthousiasme en in nauwe samenwerking met de andere raadsleden voor Ermelo heb kunnen inzetten. Hoewel ik de standpunten en idealen van BurgerBelangen nog steeds onderschrijf, heeft het huidige proces met betrekking tot het vormen van een coalitie mij doen besluiten te stoppen met het raadswerk."

Veluwe