Volledig scherm
Uitslaande brand in een schuur aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep. © Stefan Verkerk

Broei in hooiopslag oorzaak uitslaande brand in schuur Wezep

updateIn een schuur bij een boerderij aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep heeft zaterdagmorgen een uitslaande brand gewoed. In het gebouw waren geen dieren aanwezig. De brandweer rukte iets naar half één uit en schaalde al snel op naar middelbrand.

Volgens de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft de brandweer een waterwagen en hoogwerker ingezet.  De oorzaak van de brand lijkt broei in een hooiopslag te zijn. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling en de brandweer is tot ver in de middag bezig geweest met nablussen. Er stond geen vee in de schuur, wel machines en lag er hooi opgeslagen.

 1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
  PREMIUM

  Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

  In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.
 2. Busramp van koor De Lofstem is na 25 jaar nog altijd een open wond in Elburg
  PREMIUM

  Busramp van koor De Lofstem is na 25 jaar nog altijd een open wond in Elburg

  Zondag is het precies 25 jaar geleden dat koor De Lofstem uit Elburg in Duitsland een ernstig ongeluk kreeg. Zeven mensen kwamen om het leven, een veelvoud raakte gewond. De busramp was landelijk nieuws en raakte Elburg in het hart. Iedereen kende wel iemand die ermee te maken had. Het ongeval is een kwart eeuw later nog altijd een open wond in de Elburger samenleving. ,,Ik heb dingen gezien die u niet moet beschrijven.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe