Het Wapen van Ermelo in maart van dit jaar. Het restaurant kan met de corona-maatregelen nog maar een kwart van het normale aantal gasten kwijt op het terras.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Wapen van Ermelo in maart van dit jaar. Het restaurant kan met de corona-maatregelen nog maar een kwart van het normale aantal gasten kwijt op het terras. © Ruben Schipper Fotografie

Burgemeester Baars wil horeca in Ermelo helpen met extra terrasruimte ‘waar het kan’

Gemeente, wees coulant met ondernemers die tijdelijk extra terrasruimte willen. Die oproep doet politieke partij BurgerBelangen Ermelo nu de horeca in het dorp weer een flintertje ruimte krijgt. Burgemeester André Baars heeft de ondernemers inmiddels gevraagd om ‘verlanglijstjes’ in te dienen. De horeca zelf ziet vooral veel beren op de weg. ‘Er is nog zoveel onduidelijkheid.’

 1. Succesvolle avond in Ermelo tijdens campingtour Paceshifters
  PREMIUM
  video

  Succesvol­le avond in Ermelo tijdens camping­tour Paceshif­ters

  De zomer van 2020 leek een muziekloze zomer te worden. Festivals werden massaal afgelast en bands zagen hun agenda leeg geveegd worden. Ook de Zwols-Wijhese rockband Paceshifters, bestaande uit de broers Paul en Seb Dokman en Jesper Albers, zag haar optredens in rook opgaan. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, besloten ze het over een andere boeg te gooien: een campingtour. Vrijdagavond was camping In de Rimboe het podium voor een intiem concert.
 2. Gemist? Jaloersmakende opraapwagen in Lelystad en laatste telefooncellen verdwijnen in Apeldoorn
  Jouw regionieuws

  Gemist? Jaloersma­ken­de opraapwa­gen in Lelystad en laatste telefoon­cel­len verdwijnen in Apeldoorn

  Het is de natte droom van iedere boer of loonwerker: de Schuitemaker Rapide 7800 tridem. De opraapwagen is sinds kort op de markt en de 26-jarige Jeroen uit Lelystad heeft de wagen al achter de trekker gehad, tot jaloezie van menig agrariër. Dit verhaal was één van de meest opmerkelijk verhalen van afgelopen week. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe