Burgemeester Tom Horn laat gebouw Licht in Duuster in Epe gereedmaken voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Tom Horn laat gebouw Licht in Duuster in Epe gereedmaken voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. © Gep Leeflang (inzet: Kevin Hagens)

Burgemeester Epe hakt na clash met gemeenteraad knoop door over Oekraïners

met videoDe gemeente Epe maakt een voormalig bejaardenhuis gereed voor de opvang van veertig Oekraïense vluchtelingen. Burgemeester Tom Horn heeft dat besloten zonder te vragen wat de gemeenteraad daarvan vindt. Een week eerder kwam hij over vluchtelingenhuisvesting in botsing met de raad en daagde hij die zelfs uit om een motie van wantrouwen tegen hem in te dienen.

12 reacties

 • B Zieleman

  7 dagen geleden
  Wat is er urgent aan??? Er zijn veel urgentere gevallen, mensen die al jarenlang wachten op een woning, die kunnen wachten tot Sint Juttemus, en voor een hele groep Oekraïners kan wel ineens woningen voor worden gerealiseerd? Ook nog geen ruchtbaarheid aan geven, want o wee als er weerstand komt. Dit is geen manier van omgang, mijnheer Horn. Ongepast en onprofessioneel. Moet iemand eens stiekem de wet omzeilen, dan staat de hele Raad op z'n kop! Weer niet goed bezig zo...
 • M J Van Huffelen

  2 maanden geleden
  Wat irritant om aan te zien als burger van de gemeente Epe, hoe onze gemeenteraad , burgermeester en wethouders met elkaar omgaan. Jammer dat het om alles zo moet gaan schijnbaar . Hoe moet de burger nog vertrouwen hebben !!!
 • D Pit

  2 maanden geleden
  Misschien wel een prima beslissing, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de besluitvorming en de chemie tussen de diverse spelers verre van optimaal is. Ik krijg niet het gevoel dat de leiding van onze mooie gemeente bijzonder samenwerkingsgericht is. Laten we inderdaad hopen dat er zich geen noodsituatie gaat voordoen, ik heb niet bepaald het gevoel dan in veilige en deskundige handen te zijn.
 • Reinder Bosch

  2 maanden geleden
  Het is niet demoncratisch en verdient ook geen schoonheidsprijs. Maat wel noodzakelijk. Ook Epe heeft de morele plicht om vluchtelingen op te vangen. In de Eper politiek barst het van de nee-stemmers. Besturen is verantwoordelijkheid nemen. En dat doet nu de burgemeester.
 • Coert Kelkes

  2 maanden geleden
  Gelovig of niet, de kern is dat je omziet naar de ander. Daar geloof ik in. Wat ik ook geloof is dat de burgemeester nu noodwetten oneigenlijk gebruikt: in de raad stelt hij dat hij moet handelen als er ‘een bus voor de deur staat’, terwijl het nu gaat om herhuisvesting. Bekijk de tijdlijn en ik vind het onwaarschijnlijk dat de burgemeester ten tijde van de raadsvergadering niet wist wat hij een week later communiceerde. Ik heb tweemaal huisvesting aangeboden, maar kreeg nul op het rekest.