Tom Horn krijgt eind 2019 de ambtsketen omgehangen door wethouder Robert Scholten. Als hij het raadspresidium nu achter gesloten deuren over dienst ontslag laat praten, is dat in strijd met de wet, stelt professor Michiel de Vries.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Horn krijgt eind 2019 de ambtsketen omgehangen door wethouder Robert Scholten. Als hij het raadspresidium nu achter gesloten deuren over dienst ontslag laat praten, is dat in strijd met de wet, stelt professor Michiel de Vries. © Archief, Hans van de Vlekkert

Burgemeester Epe mag deur niet sluiten bij beraad over ontslag wethouder, waarschuwt professor

Burgemeester Tom Horn van Epe handelt in strijd met de Gemeentewet, als hij het opstappen van wethouder Robert Scholten achter gesloten deuren in het presidium van de gemeenteraad bespreekt. Dat stelt professor Michiel de Vries, hoogleraar bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. Het is niet toegestaan om in een besloten vergadering te beraadslagen over de benoeming en het ontslag van wethouders, benadrukt De Vries. Dat is wat Horn heeft aangekondigd op 9 maart te zullen doen. 

 1. Verdachten hebben ‘geen actieve herinnering’ aan woningovervallen op bejaarden op de Veluwe
  PREMIUM

  Verdachten hebben ‘geen actieve herinne­ring’ aan woningover­val­len op bejaarden op de Veluwe

  Gewelddadige woningovervallen op oudere mensen in Vierhouten en Ermelo: justitie heeft veel bewijs tegen Justin H. (23) en Justin N. (24) uit Harderwijk, maar ze hebben geen ‘actieve herinnering’ aan gesprekken die zijn afgeluisterd in de auto van een van hen. En ze weten ook niet hoe hun dna is terechtgekomen op voorwerpen die verbonden zijn met de overvallen. Ze claimen ook onschuldig te zijn.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. Coronaproof jehova zijn: niet langs de deur, maar per brief
  Play

  Corona­proof jehova zijn: niet langs de deur, maar per brief

 2. Honderden Russen skiën in bikini de berg af
  Play

  Honderden Russen skiën in bikini de berg af

Veluwe