Burgemeester Gerrit Jan Gorter over het datacenter: 'Mijn persoonlijke mening over het datacenter doet niet ter zake.'
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Gerrit Jan Gorter over het datacenter: 'Mijn persoonlijke mening over het datacenter doet niet ter zake.' © Rob Voss

Burgemeester Zeewolde: ‘We hebben alles transparant gedaan, de rest is fabeltjes’

Zeewolde staat er gekleurd op in de media en in de Tweede Kamer. De gemeenteraad beslist donderdag of het grootste datacenter van Europa zich kan vestigen in de polder, maar iedereen lijkt er een mening over te hebben. En te willen uiten. Wat vindt Gerrit Jan Gorter daarvan als burgemeester van de gemeente?

15 reacties

 • Ankie Bronckhorst

  7 maanden geleden
  Hij moet niet zeggen: ''Zoiets doen wij hier in Zeewolde niet." Het is een recht om te demonstreren. Tenslotte is het een landelijke zaak. META wordt van alle kanten in de watten gelegd en krijgt voordelen die inwoners straks betalen, we halen onze klimaatdoelen niet, het landschap wordt ontsierd, de beste grond gaat verloren, we zitten in een landbouw- en energietransitie, klimaatcrisis etc. en ze doen er nog een schep bovenop. Dit leidt tot nog hogere energieprijzen.
 • jos zoet

  7 maanden geleden
  Zie foto: En dan te bedenken dat er straks op de achtergrond van die foto een gigantische grijze kolos verschijnt..
 • C de Boer

  7 maanden geleden
  Wat een geweldige foto!
 • K. Kanis

  7 maanden geleden
  Hoe capabel men in Zeewolde ook moge zijn, dit project raakt teveel plaatselijke belangen uit. Daarnaast mist men vrijwel zeker de kennis om dit op een weloverwogen wijze tot een goed einde te brengen. Hier komen zelfs landelijke belangen bij kijken. ADVIES: Zeewolde draag het over aan provincie en/of landelijke overheid
 • Berjan Visch

  7 maanden geleden
  Mijn mening doet er niet toe, ik ga er niet over, we moesten wat anders verzinnen en heeft u maar vertrouwen in de volkvertegenwoordigers. Klinkt erg daadkrachtig allemaal! Zelfreflectie is weer ver te zoeken.

Veluwe