Chaos bij de Beatrixschool in Ermelo. ’s Morgens bij het brengen en ’s middags bij het halen loopt al het verkeer in een trechter.
Volledig scherm
PREMIUM
Chaos bij de Beatrixschool in Ermelo. ’s Morgens bij het brengen en ’s middags bij het halen loopt al het verkeer in een trechter. © Ruben Schipper Fotografie

Buurt bezorgd over verkeerschaos bij Beatrixschool met komst ‘noodwoningen’ voor jongeren

De buurt rond de Beemdweg in Ermelo vindt de komst van dik twintig tijdelijke woningen voor jongeren helemaal prima. Maar dan moet er wel een goede oplossing komen voor de verkeersproblemen, waarvan nu al dagelijks sprake is bij de Beatrixschool. ,,Dat is cruciaal voor het slagen van dit plan’’, lieten ze de wethouder donderdagochtend weten.

 1. Predikant uit Heerde niet welkom aan ziekenhuisbed Isala: ‘Te gek voor woorden’
  PREMIUM

  Predikant uit Heerde niet welkom aan ziekenhuis­bed Isala: ‘Te gek voor woorden’

  Als predikant Sjaak Weststrate uit Heerde een ernstig ziek gemeentelid wil bezoeken in ziekenhuis Isala in Zwolle krijgt hij te horen dat hij alleen nog welkom is als hij tijdens bezoekuren en in plaats van familie komt. Niet menselijk, vindt Weststrate, maar ook onterecht, want volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid heeft een patiënt in het ziekenhuis namelijk altijd recht op bezoek van een geestelijk verzorger.
 2. MS-patiënt Martijn (28) krabbelt op na inktzwarte periode: ‘In het duister zweefden duizenden lichtjes op me af’
  PREMIUM

  MS-pa­tiënt Martijn (28) krabbelt op na inktzwarte periode: ‘In het duister zweefden duizenden lichtjes op me af’

  Van een jonge, sprankelende persoonlijkheid in de kracht van zijn leven tot uitgebluste ‘oude man’, bij wie het leven tussen de vingers door glipt. Het overkomt Martijn Meijwaard (28) uit Horst in twee jaar tijd, door een progressieve vorm van multiple sclerose (MS). Maar op het allerdiepste punt van de afgrond wordt hem vanuit uit Rusland een levenslijn toegeworpen, die hij met beide handen aangrijpt. ,,Mijn dankbaarheid aan iedereen is niet te beschrijven. Ik heb weer een toekomst!”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. Protest rond Maagdenrotonde Apeldoorn na ingaan avondklok
  Play

  Protest rond Maagdenro­ton­de Apeldoorn na ingaan avondklok

 2. Samenvatting | Feyenoord - AZ
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | Feyenoord - AZ

  24 januari

Veluwe