Woonzorgcentrum De Boskamp in Epe. WZU Veluwe: ,,We zijn echt door de levensduur van dit gebouw heen.''
Volledig scherm
PREMIUM
Woonzorgcentrum De Boskamp in Epe. WZU Veluwe: ,,We zijn echt door de levensduur van dit gebouw heen.'' © Henri van der Beek

Buurt is tegen nieuw zorgcentrum in Epe: situatie in huidige locatie intussen ‘steeds penibeler’

De omstreden nieuwbouw van woonzorgcentrum De Boskamp in Epe heeft ernstige vertraging opgelopen door rechtsgang van omwonenden. Eigenaar WZU Veluwe had uiterlijk deze maand zijn intrek willen nemen aan de Burgemeester van der Feltzlaan, maar de eerste paal moet nog worden geslagen. De omstandigheden in het huidige gebouw van De Boskamp zijn volgens WZU penibel.

9 reacties

 • W.J. Jonker

  1 maand geleden
  De Boskamp (huurder WZU) is van Habion, die had nieuwbouwplannen, de weg is er zelfs al voor omgelegd. Nadat de Raad van State 18-08-2011 (uitspraak 201106147/2/R2) bezwaren tegen bestemmingsplan heeft afgekeurd. Maar door de 'crisis' ging alles niet door en inmiddels zit Habion op een ander plan zonder nog een zorgfunctie voor de WZU te realiseren. Een later verzoek van de WZU aan de gemeente om dan nieuw tegenover de Boskamp te mogen bouwen is door de gemeente (intern besluit) afgewezen.
 • Joop Steenbruggen

  2 maanden geleden
  Waarom bouwen ze niet een nieuw gebouw op de huidige locatie? Ruimte genoeg voor de deur.
 • Theo Bakker

  2 maanden geleden
  Schandalig dat Epe en haar inwoners een goed huis voor hun verpleeg behoeftige bewoners telkens blokkeren. Als je maar genoeg geld hebt ben je welkom, maar als je zorg nodig hebt mag je verrekken…De Boskamp is als voorziening een schande voor de gemeente. Gelukkig maakt het personeel veel goed!
 • gerrit van den Brink

  2 maanden geleden
  @Coos, wat treurige reactie. Een woonzorgcentrum voor 60 mensen in een wijk als deze is geen enkel probleem. Waarom zijn bewoners van dit soort wijken altijd tegen anderen in hun omgeving? Dat is mijns inziens puur egoisme. Deze zelfde mensen zijn de grootste schreeuwers als ze zelf of hun ouders geen plekje krijgen in een zorginstelling.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik heb al helemaal geen mededogen met lieden die tegen een vergrote of vernieuwde Boskamp zijn ook al heeft dat niet zo,n toegevoegde waarde ,dat gezeur en gezever hoort in de vorige eeuw