Dik van Oers en Cora van Eijsden na afloop van de rechtszaak in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Dik van Oers en Cora van Eijsden na afloop van de rechtszaak in Arnhem. © Gep Leeflang

Buurt van eendenslachter alweer lijnrecht tegenover gemeente Ermelo bij rechter: ‘Wonderlijk verhaal’

Tikt de rechter de gemeente Ermelo op de vingers, in wat door burgemeester Dorine Burmanje als een ‘aanval op de democratie’ wordt genoemd? Of mocht Burmanje wél in het geheim vergaderen met de gemeenteraad over het plaatselijke hoofdpijndossier rond eendenslachterij Tomassen Duck-To?

6 reacties

 • Jo Buitenhuis

  3 maanden geleden
  Het is echt ongelooflijk dat die eendenboer daar nog steeds zit. Een blamage voor Ermelo en een knap staaltje van corruptie. Misdaad loont blijkbaar.
 • Jan Kelder

  3 maanden geleden
  Wanneer leren we nu eens met z'n allen dat veel bestuurders en ambtenaren het totaal niet belangrijk vinden wat u en ik er van vinden, ze gaan gewoon hun eigen gang !! Dit is allemaal mogelijk omdat deze mensen niet persoonlijk kunnen worden aangeklaagd op eventuele fouten en/of wanbestuur !! Een burgemeester kan worden weggestuurd door de Minister van Binnenlandse zaken (op advies v.d. commissaris. v.d. Koning) en daar houdt het dan ook mee op !!!
 • M.H. van den Brink

  3 maanden geleden
  Zo gaat het hier al jaren. Doen alsof je de burgers bij zaken betrekt, maar gewoon je eigen gang gaan.
 • c. van Wingerden

  3 maanden geleden
  Het is me in dit artikel niet precies duidelijk op welke punten de rechter nu uitspraak gaat doen over 14 dagen. De concrete eisen van de spoedprocedure. Wat zijn die? Hoop dat de krant dit blijft volgen, en dit veel aandacht krijgt.
 • Cora Van Eijsden

  3 maanden geleden
  De moord op Peter R de Vries was een aanval op de democratie! Daar worden wij dus mee gelijkgesteld.