Liesbeth Toes van restaurant Le Papillon in Elburg brengt gasten hun lunch. In de eetgelegenheid in de Vesting wordt van personeel verwacht dat ze Engels kunnen spreken.
Volledig scherm
PREMIUM
Liesbeth Toes van restaurant Le Papillon in Elburg brengt gasten hun lunch. In de eetgelegenheid in de Vesting wordt van personeel verwacht dat ze Engels kunnen spreken. © Henri van der Beek

‘Can I help you?’ Wordt voertaal op Veluws terras wellicht Engels?

Veluwse horecabedrijven krijgen steeds meer buitenlandse toeristen over de vloer. Wat betekent dat voor het bedienend personeel? Moet dat per se meertalig zijn? En hoe groot is de kans dat de Veluwe op den duur Amsterdam achterna gaat, waar je op veel plekken standaard in het Engels wordt aangesproken?

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe