Volledig scherm
PREMIUM
Sarath Hamstra: ,,Het vervelende is dat het nu over het proces gaat, terwijl het juist over de inhoud zou moeten gaan." © CDA Ermelo

CDA Ermelo roept college en 'vrienden' op te stoppen met moddergooien over zwembad Calluna

,,Teleurstellend en weinig constructief", noemt Sarath Hamstra de twist die is ontstaan tussen het college van B en W en de actiegroep Vrienden van Calluna (VvC) over het nieuw te bouwen zwembad en sporthal in Ermelo. 

De coalitie en het college betichten de VvC van onjuiste informatieverstrekking op haar website, terwijl het de VvC het gevoel heeft volledig te worden genegeerd. Woorden als stemmingmakerij en onbehoorlijk bestuur vliegen over tafel. En een afspraak tot gesprek werd ter elfder ure afgezegd. ,,Woorden zijn belangrijk in een debat", vindt Hamstra, voorzitter van de grootste oppositiepartij, het CDA. ,,Maar je moet ook door woordgebruik heen kunnen kijken. Ik zeg: ga proberen elkaar te vinden. Het vervelende is dat het nu over het proces gaat, terwijl het juist over de inhoud zou moeten gaan."

  1. Tienduizenden accu’s in zeecontainers: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?
    PREMIUM

    Tienduizen­den accu’s in zeecontai­ners: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?

    Een jaar na de allesverwoestende brand in een accuopslag van Stella Fietsen in Nunspeet liggen nog altijd tienduizenden risicovolle fietsaccu's in zeecontainers. Omwonenden maken zich intussen zorgen over de noodopslag en de gevolgen van een nieuwe brand. Hoogleraar Ira Helsloot, dé autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding, stelt: ,,Dit is een onwenselijke situatie.” Stella en de brandweer benadrukken dat het gaat om ‘aanvaardbare risico's’.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe