De Tweede Kamer stemt vandaag over een motie van Chris Stoffer (SGP). Hij pleit voor een regiosprinter tussen Zutphen en Amersfoort.
Volledig scherm
PREMIUM
De Tweede Kamer stemt vandaag over een motie van Chris Stoffer (SGP). Hij pleit voor een regiosprinter tussen Zutphen en Amersfoort. © GinoPress B.V./Ruben Schipper

Chris Stoffer (SGP) pleit met motie voor stoptrein door de Veluwe: ‘We zullen het vuurtje steeds opnieuw opstoken’

Wanneer komt de stoptrein tussen Zutphen en Amersfoort er? Als het aan Tweede Kamerlid Chris Stoffer (SGP) ligt liever vandaag dan morgen. Om het project in een stroomversnelling te krijgen dient hij een motie in, waarin hij de regering vraagt de plannen snel te onderzoeken.

2 reacties

  • Frank Appels

    2 maanden geleden
    Apeldoorn -west/Ugchelen, maar dan ook Halte Assel, en station Kootwijk direct naast de A1 zoals die er vroeger ook waren.
  • Martha Ingen

    2 maanden geleden
    Apeldoorn is op meer manieren slecht bereikbaar per trein, naar het oosten en westen gaat het nog wel, al heb je bij een reis naar de tweede grote stad in Nederland een overstap van maar liefst 25 minuten, maar naar het noorden of het zuiden is het helemaal hopeloos. De twee grote steden in de regio, Zwolle en Arnhem zijn niet rechtstreeks te bereiken, er moet altijd overgestapt worden.